Še 50 € do brezplačne dostave

Politika varovanja osebnih podatkov

Namen politike varovanja osebnih podatkov je seznaniti uporabnike spletne strani www.friday.si o varovanju njihove zasebnosti.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov: Friday, intelektualne storitve in trgovina, d.o.o., Ulica Ivana Regenta 2, 5000 Nova Gorica, e-naslov: friday@siol.net, matična številka: 7295898000.

V podjetju Friday, intelektualne storitve in trgovina, d.o.o. se zavedamo, kako pomembna je zasebnost uporabnikov naše spletne strani, zato si prizadevamo, da uporabnikom pojasnimo, kako zbiramo, uporabljamo in shranjujemo vaše osebne podatke. Politika varovanja osebnih podatkov velja za obdelavo (uporabo) katerih koli osebnih podatkov, ki ga izvaja podjetje Friday d.o.o. (v nadaljevanju: upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podjetje Friday d.o.o.  se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani.  Upravljavec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba in obdelava osebnih podatkov: Upravljavec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • kontaktni podatki (ime in priimek, naslov elektronske pošte, telefonsko številko, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni strani www.friday.si),
  • podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu  itd.),
  • podatki o uporabi spletnih strani upravljavca (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave so uporabniki kliknili itd.)

Pravne podlage za uporabo in obdelavo osebnih podatkov: Osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je obdelava osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe ali ponudbe (obveščanje v zvezi z naročilom in dostavo, plačilom, prevzemom, paketa itd.,
  • kadar imamo za obdelavo osebnih podatkov zakonit interes, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti kadar se podatki nanašajo na otroka; kadar gre za nadaljnjo uporabo podatkov, zbranih o posamezniku, upravljavec opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov; taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani obliki na primer predstavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize podjetje; kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov,
  • kadar so uporabniki za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezne namene obdelave, pri čemer imajo uporabniki vedno pravico, da dano privolitev prekličejo.

Nameni uporabe in obdelave osebnih podatkov:Osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje glede zagotavljanja naših storitev (npr. odgovarjanje na povpraševanja, sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe, uveljavljanje pravnih zahtevkov in reševanje sporov itd.),
  • razumevanje in komuniciranje z našimi uporabniki in kupci z namenom, da jim lahko ponudimo najustreznejša obvestila, storitve in uporabniško izkušnjo (sem sodijo tudi aktivnosti kot so npr. pošiljanje e-pošte, SMS sporočil, preko drugih kanalov obveščanja itd.),
  • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Osebne podatke lahko upravljavec obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze oziroma dokler upravljavec ne preneha. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Iz baze se posameznik lahko kadarkoli odjavi s sporočilom na e-naslov: friday@siol.net.

Kako dolgo hranimo osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem: Osebne podatke in podatke, ki jih obdelujemo na podlagi privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve s strani uporabnika. V primeru preklica uporabe podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi privolitve, podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih ni več mogoče povezati z uporabnikom oziroma ji pripisati točno določenemu uporabniku.

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja: Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov: Osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Friday d.o.o. razen tistim, ki imajo z nami sklenjen pogodbeni odnos, na podlagi katerega izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

  • ponudniki storitev marketinga in e-poštnih sporočil (npr. ponudnik MailChimp, ki ga uporabljamo za obveščanje uporabnikov in/ali kupcev),
  • ponudniki pošiljanja sms sporočil (npr. ponudniki mobilnih storitev – mobilni operaterji),
  • ponudniki programerskih rešitev (npr. ponudnik spletne platoforme Shopamine na kateri deluje spletna trgovina Friday.si),
  • dostavne službe (kot npr. Pošta Slovenije, DHL, GLS, DPD itd.),
  • računovodski servisi in ponudniki računovodskih programov (kot npr. MetaKocka, Kajdara itd.). 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene.

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica: Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  • da od nas kadarkoli zahtevate potrditev ali obdelujemo vaše osebne podatke ter dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
  • kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
  • popravek netočnih osebnih podatkov;
  • omejitev obdelave, kadar oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; kadar je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; kadar osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
  • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
  • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
  • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov;
  • do pravnega sredstva in sankcij, pri čemer ima posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti.

Postopek uveljavljanja pravic: Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na kontakt podjetja Friday d.o.o. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati. Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v zakonsko predpisanih rokih.

Spremembe politike varovanja osebnih podatkov: Prodajalec lahko spreminja in/ali dopolnjuje politiko varovanja osebnih podatkov, o čemer uporabnike oziroma kupce spletne trgovine obvešča preko spletne strani Friday.si. Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu: www.friday.si.

Politika varovanja osebnih podatkov je bila nazadnje posodobljene dne, 07.10.2018.

Friday, intelektualne storitve in trgovina, d.o.o., Ulica Ivana Regenta 2, 5000 Nova Gorica

 

 

© Friday.si. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto Friday.si

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
  2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
  3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.